30.6.17 Pe Uusi kevyen liikenteen

Uusi kevyen liikenteen väylä vie kätevästi kohti Kenkäveroa

Loppusuoralla olevaan Viitostien perusparannukseen Mikkelissä sisältyy myös uusien kevyen liikenteen väylien rakentamista Ristiinantien varteen ja Kaihunlahden rantaan.
Viitostien Kaihun ramppien kummallekin puolelle on parhaillaan valmistumassa uusi kevyen liikenteen väylä, joka johtaa Kenkäveron suuntaan.

Uusi kevyen liikenteen väylä alkaa Ristiinantien itäpuolelta, Suntiolan alikulkukäytävän kohdalta. Reitti kulkee ajorampin ja Kaihunlahden rannan välistä ja siitä edelleen Viitostien suuntaisesti, pitkin Kaihunlahden pohjoisrantaa Kenkäveron suuntaan. Reitti on rakennettu lähelle veden pintaa, rantapenkereelle.
Reitiltä on yhteys Mikkelipuistoon ja Kaihulla kiertäville ulkoilureiteille. Uusi kevyen liikenteen väylä mahdollistaa esimerkiksi Kaihunlahden kiertämisen joko polkupyörällä tai kävellen.
Keskustan suunnasta on yhteys uudelle kevyen liikenteen väylälle. Väylä kulkee Viitostien pohjoispuolisen ajorampin reunaa myötäillen Postin terminaalin ohitse ja yhtyy uuden alikulkutunnelin jälkeen Kaihunlahden pohjoisrantaa pitkin kulkevaan kevyen liikenteen väylään.

Uusien reittien pohjatyöt tehtiin jo viime syksynä ja ne olivatkin jo talven aikana sangen runsaassa epävirallisessa käytössä. Nyt niiden viimeistelytyöt ovat käynnissä ja valmista luvataan viimeistään siihen hetkeen, kun asuntomessut heinäkuun puolivälissä alkavat.
— Parhaillaan väylille ajetaan rakennekerroksia. Tällä viikolla tehdään uuteen alikulkuväylään kiveykset ja sen jälkeen päästään päällystystöihin, kertoo Destian työmaapäällikkö Pekka Jaakkola.
Kaikki uudet kevyen liikenteen väylät saavat asfalttipinnoitteen. Niille tulee myös valaistus sekä Kaihunlahden vesistöpenkereen kohdalle suojakaiteet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *